27 Ocak 2014 Pazartesi

25.01.2014 diyetin 6.günü

bazı öğünlerimde iyi yediğim için acıkmıyorum bu aralar o yüzden ara öğünlerimi atlıyorum. bitkiçayı tarçın ve kakao içmeyiihmal etmiyorum. bu arada tarçınınhem çok lezzetli hemde  inanılmaz faydaları varmış;
  • Kolestrolü düşürücü etkisi vardır. Sadece yarım çay kaşığı tüketildiği taktirde kandaki kötü kolestrol oluşmasını engeller
  • Kan şekerini düşürür ve diyabetik tedavide kullanılan bir ilaç özelliği taşır. Tarçın insilünün daha etkin olmasını sağlar ve kalp krizi riskinin azalmasına yardımcı olur.
  • Tarçın, kalp damar sistemine oldukça faydalı olduğu için kalp hastalıklarına karşı etkili bir gıdadır. Tarçında bulunan kalsiyum ve lif, kalp hastalıklarına karşı koruma sağlıyor.
  • Yüksek tansiyonu olanların tansiyon seviyesini dengede tutmaya yarar.
  • Kanserle Savaşır!  Kana olan faydasından sonra vücuttaki kanserli hücrelerin bölünmesini azaltır. Kolon ve lenf kanserine karşı oldukça etkilidir.
  • Tarçın vücutta olan faydasını ağız ve diş sağlığında da göstermektedir. Diş ağrısı ve ağız kokusuna karşı etkili bir silahtır. Bir tutam alıp ağızda çiğnedikten sonra etkisini gösterir.
  • Tarçın ayrıca grip için etkili bir ev ilacıdır. Bir çay kaşığı bal ve tarçını, çay karıştırıp içmek oldukça faydalı olacaktır. Öksürüğe, soğuk algınlığına ve sinüzite iyi gelir.
  • Hafıza kuvvetlendirici, uyku açıcı ve konsantrasyonu arttırıcı etkisi vardır.
  • Enfeksiyonlara iyi gelir. Anti parazit ve antiseptik özellikleri olduğu için yaraların çabuk iyileşmesi için katkıda bulunur.
  • Kadın sağlığı için oldukça faydalıdır. Özellikle adet kramplarını hafifletir.( adet düzensizliğine iyi geliyor. adetim geciktiğinde içiyorum tahminen 1 hafta içinde adet görmeye başlıyorum.)
  • Yeni doğum yapmış anneler için önemli bir süt kaynağıdır. Tarçın, anne sütünde artış sağlar.(bunu da test ettim ve onaylıyorum :) doğum sonrası sürekli kaynatıp içtim faydasını gördüm.)
  • Pek çok yiyeceğe baharat olarak kullanıldığında, hazmı kolaylaştırıcı etkisi görülür. Sindirimi kolaylaştırıcı etkisi vardır. Karın ağrılarının ve mide yanmalarının olmasını engeller.
  • İdrar yolları enfeksiyonlarına iyi gelir, idrar sökücüdür. Zararlı toksinleri vücuttan atılmasını sağlar.
  • Yiyeceklere eklediği zaman, gıdalarda bakteri oluşumunu engeller.
  • Baş ağrısı ve migrene karşı etkilidir. Migren ataklarını azaltır.
  • Tarçın kanı temizlediği içi, yüzde oluşan siyah noktalara ve sivilcelere karşı etkilidir. Limonla tarçın tozu karıştırılıp macun hale getirildikten sonra yüze maske yapılır.
  • Kasları gevşetir, vücudu rahatlatır.
  • Romatizma gibi eklem ağrılarına karşı etkilidir. Yaşanan sancıları dindirir.


kahvaltı : 1 adet kaşarlı tost
                1 kupa bitki çayı

ara öğün: --------

öğle : 3 kaşık mantı
          1 adet cevizli köfte
          2 bardak çay

ara öğün : ----------

akşam : 1 adet tavuk sarma
             1 kase salata
              1 bardak limonlu soda

ara öğün: -------

2 yorum:

  1. Tarçını tam olarak nasıl kullanıyorsunuz ? bende denemek istiyorum da regl düzensizliğinden dolayı

    YanıtlaSil
  2. 3-4 adet kabuk tarçına 3 bardak su ilave edip kaynatıyorum hatta içine 2 tane karafil de Atıyorum çok lezzetli oluyor. Kabuk tarçını biraz sıcak suda bekleyip kaynatırsanız rengi ve tadı daha güzel oluyor ..

    YanıtlaSil