3 Ocak 2014 Cuma

fırında kaşarlı mantar

eveeettt sevgili dostlar bugünde sizlere fırında tereyağlı kaşarlı mantar tarifi vereyim dedim ;
500 gr mantar
2-3 yemek kaşığı eritilmmiş tereyağı
1 tutam kekik
1 çay kaşığı cajun baharatı
1 tatlı kaşığı sarımsak tozu (taze sarımsak ile daha lezzetli oluyor)
mantarların üzerini kapatacak kadar kaşar..
mantar ile saplarını birbirinden ayırıyoz daha sonra baharatlarımızı terayağı ile karıştırdıktan sonra  mantarların içine tereyağlı karışımı ilave ediyoruz. küçük dilimlenmiş kaşarlarımızıda koyduktan sonra kalan tereyağını üzerine ilave edip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk pişiriyoruz sonrada afiyetle yiyoruz :)
not: mantarları yıkamadım ıslak bir bezle sildim ki mantarlar suyunu bırakmasın diye. mantarlar suyunu bırakınca yumuşak oluyor o yüzden sevmiyorum..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder