10 Ocak 2014 Cuma

toplantı için yaptıklarım 1

TAVUKLU ŞEHRİYELİ SALATA yaptım. bu tarifi şirketteki bi arkadaşımdan aldım tadı çok güzel oldu hem kolay hem lezzetli. ama salatayı yaparken küçük bir talihsizlik yaşadım. verilen ölçüye göre şehireye ve suyu tencereye koydum 5 dakika sonra bi baktım ki dağılmış lapa olmuş dökmek zorunda kaldım. tekrar aynı ölçüde yapmaya başladım bi baktım ki buda lapa oldu pişmedi içi. delikli bir süzeğe boşalttım soğuk su döktüm üzerine biraz beklettim tekrar 1 bardak su koyup pişirince kendine geldi. neyseee gelelim salatamızın tarifine :)
2 su bardağı şehriye
3 su bardağı su
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
isteğe göre maydanoz
1 çay bardağı mısır
1 çay kaşığı tuz
yarım çaybardağı zeytin yağı
yarım  çay bardağı limon suyu
2 parça tavuk göğsü

şehriye ve suyu tenceremize alıp pişiriyoruz içine bir miktar yağ ilave ediyoruz ki yapışmasın diye. (tavuk bulyon kullandım daha lezzetli olması için) ayrı bir kapta tavuklarımız pişiriyoruz. ben tavukları küçük parçalar halinde kesip kızartmayı tercih ettim. biber, maydanoz, mısır hepsini karıştırdım. soğuyan şehriyelerin üzerine ekledim daha sonra sosunu hazırlayıp iyice karıştırdım üzerine kızarttığım tavukları ilave edip servise hazır hale getirdim.





2 yorum:

  1. Şuan açım ve o kadar çok iştahlı görünüyor ki tarifini bile yazmaya başlıyorum... :)

    YanıtlaSil