13 Ocak 2014 Pazartesi

toplantı için yaptıklarım 2

geçen gün resimleri yanıma almayı unuttuğum için eksik yayınlamıştım. işte devamıı ..
kartopu diğer adıyla sultan lokumu yaptım. tarifini en kısa zamanda yayınlayacağım. yapılışı gerçekten zormuş ilkdefa yaptığım için baya uğraştim:)
 fırında kaşarlı mantar( eşimle favorimiz)

 sarımsaklı yoğury sosyete mantısı için
 vee sosyete mantısının pişmiş halii

arkadaşlarla masada sohbet eşliğinde çaylarımızı yudumladık
 arkadaşlarıma hakiki salep yaptım. salepi tarifiyle beraber babamdan aldım. 6 kupa bardağı sütü tencereye koydum biraz ılıyınca içerisine 3 yemek kaşığı salep ve 1 çaybardağı şeker ilave edip iyice kaynattım bu fasılda sürekli karıştırmak gerekiyor.( şekerli seviyorsanız eğer şeker ilave edebilirsinz). kaynadıkca katılaşıyor. kupalara salepi koyduktan sonra üzerine biraz tarçın 1 çay kaşığı çekilmiş fıstık ve ceviz koyup afiyetle içtik.
 son olarak meyve salatası yaptım.
3 adet elma
3 adet portakal
2 adet mandalina
3 adet kivi
2 adet havuç
2 dilim ananas
3 tane muz
bütün meyvelerin kabuklarını sayup  küçük küçük doğrayıp karıştırdım içersine bi miktar kayısı suyu ilave edip servis yaptım. meyvelerin kararmaması için biraz üzerine limon sıktım.

6 yorum:

  1. eline sağlık canııımm ayyy canım sosyete mantıdan istedi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım. istersen yapar gönderirim senin canın sağolsun :)

      Sil
  2. ellerinize sağlık.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. çok hamaratsın,darısı başıma :) Hem anne ,hem bakımlı bir bayan hem de hamarat olabilmek ,ben kendime zor yetişirken sizlere gıptayla bakıyorum ;maşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canım teşekkür ederim, açıkcası bende kendimden böyle bir performans beklemiyordum ama zamanla daha fazlasını yapabilir hale geliyorsun, güzel sözlerin beni çok mutlu etti tekrar teşekkür ederim.

      Sil