9 Nisan 2014 Çarşamba

mikrodalga da patlamış mısır yapımı

film izlerken mısır yemeye bayılıyorum. mikrodalgada çok kolay oluyor. tavsiye ederim denemenizi.
öncelikle bir miktar yağı ağzı kapaklı borcama koydum 1 dakika ısıttım daha sonra 1 kahve fincanı mısır ve birazda tuz ilave edip kapagını kapattıktan sonra mikrodalgaya koydum 5 dakikaya ayarladım. veee 5 dakika sonra mısırımız hazırrr :)
fırın poşeti ile de yapılabiliyor ama ben daha önce denedim biraz yandı o yüzden tercihim borcam oldu :) sevgilerr





5 yorum:

  1. Daha önce hiç duymamıştım güzel bir fikirmiş deneyeceğim. :)

    YanıtlaSil
  2. mikrodalgada kapalı kap kullanılıyor mu. borcam patlamasın sonra

    YanıtlaSil
  3. aynı borcam bende de var hiç buhar çıkışı yok!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben kullanıyorum bu konuda çok şükür bir sıkıntı yaşamadım, yemek ısıtırken de kapalı bir kap tercih ediyorum..

      Sil