19 Şubat 2014 Çarşamba

ünlüleri zayıflatan tarçın diyeti

Diyet çılgınlıklarına eklenen yeni bir diyet seçeneği de “Tarçın Diyeti” oldu. Ünlü isimlerden Demet Akalın ve Gülben Ergen’in uyguladığı bu diyet, fit görünüme kavuşmak isteyenler için ideal olacağa benziyor. Tarçın diyeti hakkında merak edilenleri, Diyetisyen Deniz Berksoy’dan öğrendik.

Tarçının en önemli özelliği kan şekerini ve kolesterolü düşürmesidir. Tarçının içeriğinde bulunan sinnamaldehit, bu özelliği göstermektedir. Tarçınla ilgili yapılan birçok araştırma vardır. Bu araştırmalar tarçının özellikle tip-2 diyabet hastalarında kan şekeri kontrolünü sağladığını, kan kolesterol ve trigliserid seviyelerinde düşme sağladığını, iyi huylu kolesterolü yükselttiğini ve kilo kontrolünü sağlamada etkili olduğunu göstermiştir.
Örneğin; 15 normal kilolu ve 15 obez birey üzerinde yapılan araştırmada, bir gruba sade kahvaltılık gevrek verilmiş, diğer grubun gevreğine ise 6 gr (bir tatlı kaşığı kadar) tarçın ilave edilmiş. Kahvaltıdan önce ve sonra her iki grubun da kanındaki glikoz değeri ölçülmüş. Sonuçta tarçınlı gevrek yiyenlerin kan şekeri değeri, diğerlerine kıyasla %24 oranında düşüş göstermiş.
Yapılan başka bir araştırmada da, her gün 1 gr tarçın kullanan kişilerin kan şekerinde %20 oranında düşüş ile birlikte kilo değerlerinin dengeli gittiği görülmüş.
Tarçın suyu tüketin!
Tarçın 0,5-1 gr kabuk parçalandıktan sonra kaynatılmış sıcak su içerisinde 15 dakika demlenerek içilebilir. Günde 3-5 defa içilmesi yeterlidir. Su dahil tüm içeceklerinizde çubuk veya toz tarçını kullanabilirsiniz.
Her bitkide olduğu gibi tarçının da fazlası zararlıdır. Fazla tüketildiğinde vücutta alerjik reaksiyonlar oluşturduğu görülmüştür.Tarçın, önerilen miktarlarda tüketildiğinde iştahınızı kontrol altına alır ve fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. 

kaynak : www.hurriyetaile.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder