malzeler:
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı teremyağ
3 yemek kaşığı ceviz
4 adet havuç
1 paket petit buerre bisküvi
2 tatlı kaşığı tarçın
yarım su bardağı hindistan cevizi
üzeri için : bir miktar hindistan cevizi
yapılışı: 1 paket bisküviyi robot yardımı ile eziyoruz. havuçları rendeleyip tavamıza alıyoruz üzerine sırayla tüm malzemeleri ekleyip 10-15 dakika pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
soğuyan harcı top şeklinde yuvarlayıp(ben içerisine antep fıstığı kayup o şekilde yuvarladım.) bir kase içerinde bulunan hindistan cevizine bulayıp servise hazır hale getiriyoruz..
sevgiler..
çok güzel olmuşlar gerçekten eline sağlık canımm :)..
YanıtlaSilteşekkür ederim tatlım :D
Silçok severim ben bu havuçlu topları yemeğe doyamam:)))) ellerine sağlık!
YanıtlaSilteşekkür ederim canım :)
SilÇok sevdiğim bir tatlıdır arada sırada yaparım seninde ellerine sağlık afiyet olsun.
YanıtlaSilçok teşekkürler :)
Silİlk yediğim zaman bunları çikolatalı sanıp hayal kırıklığına uğramıştım ama yinede güzel bir tarif . :)
YanıtlaSil:) hafif güzel bir tatlı
Sil